Ajankohtaista

18.6.2019

Kannusta kaveria

Töölön jalkapallostadionilla Stadi Cupin finaaliotteluissa tunnelma oli korkealla myös katsomossa ja kenttien laidoilla. Siellä kannustettiin tyttäriä, lapsenlapsia, kavereita tai muuten vaan suosikkijoukkuetta. Jännittävistä finaaliotteluista nautittiin auringonpaisteessa.

EBK:n D12- tyttöjä kannustamassa kavereiden finaalipeliä.

EBK:n (Esbo Bollklubb) D12- tytöt kannustivat saman seuran tyttöjä D-13 sarjan finaalipelissä Valtti/IHU mustaa vastaan. Tyttöjen omat pelit olivat jo ohitse. Heidän mielestään hauskinta Stadi Cupissa oli valmentajan kasteleminen kuuman turnauksen päätteeksi vesiämpärin ja juomapullojen avulla. Valmentaja sai myös kiitosta jäätelöistä, jotka oli ostanut koko joukkueelle kylvetyksen jälkeen.

Stadi Cup on mukana Kannusta mua-kampanjassa 2019. Kampanjan avulla halutaan vahvistaa ja ylläpitää positiivista ilmapiiriä lasten futiksessa ja kaikissa harrastuksissa. Palloliiton vinkkejä vanhemmille ja valmentajille hyvän ilmapiirin luomiseen ovat mm. yrittämisestä palkitseminen, rohkaiseminen positiivisella puheella, kiittäminen ja kannustaminen.

Turnauksessa jaettiin Tsemppari-palkintoja. Palkinnon saa pelaaja, joka tsemppaa ja kannustaa koko joukkuetta sekä yrittää loppuun asti, vaikka joukkue olisikin häviöllä.

FC Konnun Fair Play Teamin Adil Halhul ja Luca Lehtinen-Bennett palkittiin tsempparitunnustuksella.

Frida Räisänen oli vanhempiensa kanssa kannustamassa siskoaan Amanda Räisästä, joka pelasi HJK:n joukkueessa PKKU:ta vastaaan C14 sarjan finaalipelissä. Frida pelaa itsekin, hänellä oli jo oma turnaus ja finaalipeli takana EBK:n ( Esbo Bollklubb) E-11-sarjassa. Fridasta parasta turnauksessa oli pelaaminen ja kavereiden kanssa Stadi Cupin kokeminen.

Frida Räisänen siskoa kannustamassa.

2- vuotias Minea Jokinen oli tullut isänsä kanssa kannustamaan isän kaverin tytärtä, joka pelasi HJK:n joukkueessa C14-sarjan finaaliottelussa PKKU:ta vastaan. Jännittävän pelin välissä Minea potki ruohokentällä omaa punaista jalkapalloaan.

2-vuotias Minea vietti aurinkoista sunnuntaita isänsä seurassa palloillen ja kaveria kannustaen.

Teksti ja kuvat Marita Perälä