Ajankohtaista

6.6.2023

Mediatiedote Stadi Cup 2023

Stadi Cup, maailman suurin tytöille ja naisille suunnattu jalkapalloturnaus 7.-11.6.2023

Vuoden 2022 Stadi Cupiin osallistui ennätykselliset 410 joukkuetta.
Nyt vuoden 2023 turnaukseen on ilmoittautunut 460 joukkuetta.

Stadi Cup on maailman suurin tytöille ja naisille suunnattu jalkapalloturnaus. Turnaus pelataan 7.-11.6.2023 Helsingissä Käpylän, Talin, Myllypuron ja Pirkkolan liikuntapuistoissa, sekä Töölön pallokentillä. Turnaus alkaa ke 7.6. Talin liikuntapuistossa. To 8.6. pelit jatkuvat kaikilla pelialueilla.

Ensimmäinen Stadi Cup järjestettiin vuonna 1985. Stadi Cup on Stadi Cup ry:n järjestämä turnaus ja vuosi 2023 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. FC Kontu toimii seurana yhdistyksen takana.

Käpylässä on Stadi Cupin aikana tapahtumatori 8.–10.6., jossa ovat mukana Stadi Cupin viralliset yhteistyökumppanit.

Lauantaina 10.6. klo 15.45 järjestetään Stadi Cupin kulkue Töölössä. Kulkue lähtee Saharan kentältä ja kulkue kulkee Bolt Arenan kentälle, ennen Kansallisen liigan ottelua HJK-TPS. Kansallisen Liigan nykyinen yleisöennätys, 1833, on vuodelta 2020. Ennätys saattaa rikkoutua tulevana lauantaina, kun katsomoon suuntaa muiden kannattajien lisäksi suuri joukko Stadi Cupin osallistujia.

Turnauksen finaalit pelataan sunnuntaina 11.6. Töölön pallokentillä ja yhtenä pelinäyttämönä toimii Bolt Arena. Finaalipäivänä pelataan myös Palloliiton järjestämä erityisryhmien SM-osaturnaus.

“Turnauksen kasvu osoittaa, että jalkapallo on kasvava ja tärkeä laji, joka kiinnostaa yhä useampia ihmisiä. Kasvava osallistujamäärä osoittaa myös, että naisten jalkapalloon panostaminen kannattaa ja että se tarjoaa mahdollisuuksia sekä kilpailullisesti että harrastuksena. Tämä kehitys on erityisen tärkeää, koska se edistää sukupuolten tasa-arvoa urheilussa ja yhteiskunnassa yleisesti. Kaiken kaikkiaan jatkuvasti kasvava turnaus on rohkaiseva merkki naisten jalkapallon tulevaisuudesta ja sen asemasta urheilumaailmassa. On myös hienoa huomata, että Stadi Cup on monille pelaajille ja taustahenkilöille vuoden kohokohta ja tapahtuma, jota he odottavat innolla.” – Sami Löf, Stadi Cupin toiminnanjohtaja.

Lisätietoja:

Sami Löf,
toiminnanjohtaja
Stadi Cup
sami.lof@stadicup.fi
040 762 8381

 

Julkaisu vapaa.