Ajankohtaista

5.12.2016

ANCHORAGE Youth Soccer Club

alaska

Hei Tyttöfutaajat ja Tukijoukot!

Terveisiä Alaskasta! Anchorage Youth Soccer Club 0405 joukkue on tulossa Stadi Cupiin ensi kesänä (vähän supistetulla kokoonpanolla).

Innostus lähti siitä, että kaksi joukkueen pelaajaa Elli McDonnell (13) ja Henna McDonnell (14) ovat päässeet pelaamaan Stadi Cupissa 2015 ja 2016 FC Kontun 04 riveissä.

Tämä on Alaskan pelaajille uusi kokemus, sillä meillä on täällä vain muutama seura kaiken kaikkiaan. Anchoragessa on vain yksi varsinainen jalkapallotekonurmi. Muita tekonurmia on, mutta ne ovat pääasiassa amerikkalaiselle jalkapallolle tehtyjä. Pelaajien on välillä vaikea erottaa futisviivat kaikken amerikkalaisen jalkapallon viivojen seasta. Nurmikentät ovat vähän kesannolla, mutta eihän se pelaamista estä. Sisähalleja on varninaisesti yksi iso, jonka monet urheilulajit ja seurat jakavat. Kaikki tämä opettaa joustavuutta ja mielikuvitusta, eikä lannista intoa ja estä harjoittelua ja peleja. Yhteiskunta ei tue ja huolla liikuntapaikkoja niinkuin Suomessa. Muistakaa anna kiittäa vapaaehtoisia ja huoltohenkilökuntaa.

Alaskassa on kaikkiaan noin 750 000 asukasta, Anchoragessa kolmisen sataa tuhatta. Osavaltio on suuri, mutta meilla on vain muutama tie ja suurimpaan osaan Alaskaa pääsee vain lentämällä, moottorikelkalla ja joihinkin paikkoihin vesiteitse. Tietysti koiravaljakko ja sukset ovat vaihtoehto talvella!

Olette varmaan tottuneet, että englanniksi jalkapallo on football. USA on siitä erikoinen maa maailmassa, että täällä oikeaa jalkapalloa kutsutaan SOCCER nimellä. Sitä amerikkalaista jalkapalloa, iota ei edes pelata pallon muotoisella pallolla ja vain joskus potkitaan, kutsutaan FOOTBALL! Siksi olemme Soccer Club.

Jos olette samoilla kentillä Stadi Cupissa, tulkaa tapaamaan meitä. Elli, Henna ja minä puhumme suomea ja harjoitelkaa englantia kaikkien kanssa. Suomen opinnot ovat taällä myös alkaneet. Haluaisimme tavata mahdollisimman monia pelaajia.

Emme ehkä häikäise taidolla, mutta toivottavasti hymyllä.

Nähdään ensi kesänä!

– Heini Maisala-McDonnell