Ajankohtaista

10.6.2018

Jalkapalloa jokaiselle

Stadi Cup on tyttöjen ja naisten kesän suurimman turnauksen lisäksi myös tärkeä tapahtuma soveltavan jalkapallon pelaajille. Soveltavan jalkapallon tavoitteena on antaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille nuorille ja aikuisille yhtäläinen mahdollisuus pelata kuningaslajia lähtökohdistaan riippumatta.

Soveltavan jalkapallon monista lajimuodoista Stadi Cupissa pelataan Erityisryhmien SM –sarjaa. Sarja pelataan kahdessa osaturnauksessa, joista toinen on Stadi Cupin yhteydessä ja toinen elokuussa Hämeenlinnassa. Erityisryhmien SM – sarjaa pelataan kahdessa eri sarjassa. Virallisessa kilpasarjassa ja matalatasoisemmassa ”soft” sarjassa.

NuPS Brasiliassa pelaavan Sannan turnaus on sujunut erinomaisesti. NuPS voitti kaikki kolme otteluaan ja Sanna onnistui maalinteossa kerran. Jo useamman vuoden soveltavaa jalkapalloa pelanneen Sannan mukaan jalkapallossa parasta on pelaaminen, voittaminen ja maalinteko.

Muita soveltavan jalkapallon lajeja ovat esimerkiksi sähköpyörätuolijalkapallo ja Unified –jalkapallo, missä vammaiset ja vammattomat partneri-pelaajat pelaavat yhdessä samassa joukkueessa.

 

 

Teksti: Matias Koivuranta/Laajasalon opisto