Säännöt

1. OSANOTTO-OIKEUS

Turnaukseen ovat oikeutettuja osallistumaan FIFA:n jäsenmaiden seurojen Naiset, A20, B18-, C15-, C14-, D13-, D12-, E11-, E10-, F9-, F8- ja F7-tyttöjen joukkueet sekä Erityisryhmien jalkapallojoukkueet. Seurat voivat ilmoittaa kaikkiin ikäluokkiin useammankin joukkueen.

2. EDUSTUSOIKEUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa voi pelata vain pelaaja, jonka edustusoikeus on ko. seurassa. Pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa turnauksessa ja pelata vain yhdessä seuransa saman ikäluokan joukkueessa. Joukkueeseen voidaan kuitenkin merkitä yksi lisäpelaaja turnaukseen osallistuvan saman seuran nuoremmasta ikäluokasta. Lupa anottava etukäteen turnauksen järjestäjältä sähköpostitse. Pelaajan täytyy myös löytyä joukkueen pelaajalistoista ennen turnauksen alkua. Karanteenissa oleva pelaaja ei saa osallistua turnaukseen. Pelaajalistaa ei saa täydentää turnauksen alkamisen jälkeen.

Stadi Cup ei myönnä yli-ikäislupia. (Suomen Palloliiton piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat kelpaavat. Todistus tästä oltava pyydettäessä esitettävissä.)

Pääperiaatteena on etsiä yksittäisille pelaajille oikean tasoisia joukkueita eikä joukkueille vahvistuksia. Yli-ikäisyys tulee olla mahdollisimman joustavaa joukkueen ja sarjan tason mukaan. Stadi Cupin kilpasarjassa sallitaan joukkueessa 2 yli-ikäistä, joilla on Palloliiton myöntämät luvat. Yleissarjassa voidaan sallia useampia yli-ikäisiä liiton sääntöjen mukaan, kuitenkin niin että liiton myöntämät luvat ovat kunnossa ja syntymäajat merkataan selkeästi pelaajalistoihin. Stadi Cupille myös ilmoitus etukäteen sähköpostitse mikäli halutaan useampi kuin kaksi yli-ikäistä mukaan.

Yli-ikäisyyden valvonta on tarkkaa, syntymäajat merkataan pelaajalistoihin selkeästi myös muiden joukkueiden nähtäväksi. Hyväksikäyttöön puututaan heti joko pistevähennyksillä tai hylkäyksellä, turnauksen virallinen jury tekee päätökset.

Finaalissa saa joukkueessa pelata kaksi yli-ikäistä, joilla liiton myöntämät luvat voimassa. Pelaaja voi osallistua turnauksessa vain yhteen finaaliin.

Mikäli joukkueen omassa seurassa ei ole riittävästi pelaajia, voidaan joukkuetta täydentää muista seuroista.  Joukkue tulee kuitenkin olla nimettynä ennen ensimäistä peliä ja jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva lisenssi.

F7 – D13 sarjoissa pelaaja saa pelata maksimissaan 4 peliä per päivä. C14 – B18 maksimi on 3 peliä.

3. LUOKAT – IKÄRAJAT

Ladies, A20
B18 1.1.2004 ja sen jälkeen syntyneet
C15 1.1.2007 ja sen jälkeen syntyneet
C14 1.1.2008 ja sen jälkeen syntyneet
D13 1.1.2009 ja sen jälkeen syntyneet
D12 1.1.2010 ja sen jälkeen syntyneet
E11 1.1.2011 ja sen jälkeen syntyneet
E10 1.1.2012 ja sen jälkeen syntyneet
F9 1.1.2013 ja sen jälkeen syntyneet
F8 1.1.2014 ja sen jälkeen syntyneet
F7 1.1.2015 ja sen jälkeen syntyneet

 

4. PELAAMISTAPA

Eri ikäluokkien pelaamistapa ilmoitetaan tarkemmin joukkuemäärän varmistuttua. Jokaisesta alkulohkosta voi edetä sarjatilanteen mukaisesti finaaleihin.

E10-C15 -ikäluokissa joukkueet voivat ilmoittautua joko taso (kilpa)- tai yleissarjaan. Sarjoissa pelataan omat finaalit.

B18 -ikäluokassa voit osallistua joko yleis- tai tasolohkoon(Elite). Tasolohkosta(Elite) useampi joukkue etenee A-sarjan jatkopeleihin.

F7-F9 sarjoissa joukkueet asetellaan lohkoihin vähemmän pelanneiden ja enemmän pelanneiden mukaan. Sarjojen pelipäivät ovat torstai-lauantai. Pelit asetellaan suoraan kaikille kolmelle pelipäivälle eikä erillisiä jatkopelejä ole.

Naiset ja A20-harrastesarjoissa pelitapana on 7 vs 7 ilman paitsioita.

5. TASAPISTEET – TASAPELI – RANGAISTUSPOTKUKILPAILU

Alkulohkossa joukkueiden päätyessä tasapisteisiin ratkaisee järjestyksen 1) keskinäisten otteluiden pisteet 2) keskinäisten otteluiden maaliero 3) keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien määrä 4) koko sarjan maaliero 5) jos 3-4 kohdan jälkeen yhden tai useamman joukkueen kesken saadaan sijoituksia määriteltyä, ratkaisee jäljelle jääneiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut 6) koko sarjan tehtyjen maalien määrä 7) arpa.

Cup -vaiheessa (alkulohkojen jälkeen) otteluiden päättyessä tasan ratkaistaan voittaja suoraan rangaistuspotkukilpailulla (ei jatkoaikaa). Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan FIFA:n ja SPL:n sääntöjen ja määräysten mukaan joko viidellä pelaajalla (pelimuodolla 11v11) tai kolmella pelaajalla (pelimuodolla 8v8).

Rangaistuspotkukilpailun alkaessa valitaan kaikista peliin osallistuneista pelaajista (pelaajaluetteloon merkatut pelaajat) sääntöjen mukainen määrä rangaistuspotkun suorittavia pelaajia keskiympyrään. Rangaistuspotkukilpailun alettua ei vaihto-oikeutta enää ole. Maalivahdin vaihtaminen rp-kilpailuun valittuun pelaajaan (keskiympyrässä) on sallittu.

6. PELISÄÄNNÖT

Kilpailu pelataan FIFA:n, SPL:n ja Stadi Cup ry:n hyväksymien pelisääntöjen mukaisesti. Voitosta saa kolme (3) ja tasapelistä yhden (1) pisteen.

Sarja Alkulohko Finaalit
Naiset taso, A20 2 x 20 min. 2 x 20 min.
B18 2 x 25 min. 2 x 25 min.
C15, C14, D13, D12 2 x 20 min. 2 x 20 min.
Naiset harraste 2 x 15 min. 2 x 15 min.
E11, E10 2 x 15 min. 2 x 15 min.
F9, F8, F7 2 x 15 min.

 

Pelaajien ja vaihtopelaajien lukumäärä: Naiset ja A20-harraste = 7 pelaajaa,  B18, C15 ja C14 = 11 pelaajaa; D13, D12, E11 ja E10 = kahdeksan (8) pelaajaa; F9, F8 ja F7= viisi (5) pelaajaa. Vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu, ja edestakaiset vaihdot sallitaan erotuomarin luvalla. Joukkue saa käyttää kaikkia kokoonpanoluetteloon kirjattuja pelaajia.

Ottelut pelataan nurmi- ja tekonurmikentillä. Runsaiden sateiden sattuessa voidaan nurmikenttien sijaan joutua pelaamaan ottelut varakentillä (hiekkakentät). Joukkueiden on syytä sääolosuhteiden vaikeutuessa varmistaa kilpailukansliasta riittävän ajoissa, joudutaanko ottelu pelaamaan varakentällä.

Kenttien noin mitat metreinä: B18-C14 = 90×50; Naiset, A20 ja D13-E10 = 60×40, F7-F9 = 40×30.

Pallon koko: Naiset, B18-C14 = nro 5, D13-E10 = nro 4, F7-F9 = nro 3.

D12-F9-otteluissa saa maalipotkun suorittaa mistä tahansa kohdasta rangaistusalueen sisäpuolelta. F7/8 otteluissa suoritetaan maaliheitto rangaistusalueen sisäpuolelta. F7-F9-ikäluokassa vastustajien on mentävä maalipotkussa/heitossa omalle kenttäpuoliskolle, ja he saavat lähteä liikkeelle vasta kun pallo on potkaistu tai irronnut heitossa maalivahdin käsistä. F7/8 ikäluokassa rajasyöttö annetaan potkaisemalla, T9 ikäluokassa rajasyöttö annetaan heittämällä.

Kaikissa ikäluokissa noudatetaan paitsiosääntöä (pois lukien F7,8,9-ikäluokka, A20-harraste ja Naiset). E10-11-ikäluokassa paitsiolinja sijoittuu rangaistusalueen rajaan.

Kaikissa ikäluokissa suoritetaan normaali kulmapotku (pitkä).

D13-F7 otteluissa vapaa-, kulma-, rangaistus- ja maalipotkuissa on vastapuolen pelaajan/pelaajien oltava vähintään 5,5 metrin päässä pallosta, 11 vs 11 otteluissa 9,15 metrin päässä.

7. EROTUOMARISTO

Kaikki erotuomarit ovat Suomen Palloliiton hyväksymiä erotuomareita. Finaaleissa ja tasosarjan välierissä on kolme erotuomaria.

8. VASTALAUSEET

Jos näitä sääntöjä rikotaan tai syntyy muita kilpailuihin liittyviä erimielisyyksiä, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalause on toimitettava kirjallisesti kilpailukansliaan kohtuullisen ajan kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalause on tarkoin perusteltava ja 100 euron vastalausemaksu maksettava. Jos vastalause hyväksytään, maksu palautetaan. Kilpailun jury pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa olla muuttamatta ottelun lopputulosta hyväksyessään vastalauseen. Pelikenttää tai varusteita koskevaa vastalausetta ei tutkita, ellei erotuomarille ole myös tehty ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, erotuomarille on ilmoitettava asiasta välittömästi ottelun päätyttyä, ennen hänen poistumistaan ottelupaikalta.

9. LUOVUTUKSET

Jos joukkue ei saavu otteluun viimeistään viisi (5) minuuttia ilmoitetun ottelun alkamisajankohdasta tai saapuu vajaalukuisena (Naiset, B- ja C-ikäluokassa vähemmän kuin 7 pelaajaa, D- ja E-ikäluokassa vähemmän kuin 6 pelaajaa) tai myöhästyy esittämättä pätevää syytä, katsotaan pelikentällä ajoissa saapunut joukkue voittajaksi. Luovuttanut joukkue voidaan sulkea kilpailusta ja sen mahdollisesti pelaamat ottelut mitätöidään.

10. RANGAISTUKSET

Jos joukkueen todetaan käyttäneen otteluissa yli-ikäisiä pelaajia ilman järjestäjän lupaa tai joukkue/pelaaja käyttäytyy törkeän epäurheilijamaisesti kilpailun aikana, rankaisee jury joukkuetta/pelaajaa soveltaen SPL:n rangaistussääntöjä. Järjestäjillä on oikeus pelaajan henkilöllisyyden tarkistamiseen. Kentältä poisto aiheuttaa aina vähintään yhden ottelun pelikiellon. Pelikielto on kärsittävä sen ikäluokan ottelussa, missä pelaaja sen sai. Pelikiellon aikana pelaaja ei myöskään saa edustaa seuransa muissa ikäluokissa. Varoituksia turnauksessa ei kirjata.

11. PALKINNOT

Kaikki voittajajoukkueet saavat voittajapokaalin. Mitalijoukkueet (4/ikäluokka) saavat Stadi Cup -mitalit, 20 mitalia/joukkue. F7-9-ikäluokassa kaikki saavat osanottajamitalit, 20 mitalia/joukkue.  Kaikki osanottajat saavat Stadi Cup -diplomit. Jokaisen ikäluokan tärkeimmäksi pelaajaksi valittu pelaaja saa erikoispalkinnon. Turnauksessa jaetaan myös Paavo Einiön säätiön palkinto ja stipendi.

Erityisjalkapallojoukkueissa palkitaan joka lohkon kaksi parasta (lohkojaot oltava järjestäjän tiedossa hyvissä ajoin). Voittanut joukkue saa pokaalin ja kultamitalit, toiseksi tullut hopeamitalit.

12. KILPAILUN JURY

Stadi Cup ry:n järjestelytoimikunta nimeää kilpailun juryn. Juryyn tulee 3-5 jäsentä. Kilpailun juryn päätöksistä ei voi valittaa.

13. MUITA OHJEITA JA MÄÄRÄYKSIÄ

A) Joukkue on velvollinen hyväksymään nettiin etukäteen antamansa pelaajaluettelon kilpailukansliassa viimeistään tuntia ennen ensimmäistä ottelua. Luettelosta on käytävä ilmi pelaajien nimet, syntymäajat ja numerointi. Myöskin joukkueen paikalla olevan yhdyshenkilön yhteystiedot.

B) Joukkueiden on oltava pelivalmiina pelikentän välittömässä läheisyydessä vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

C) Mikäli kummallakin joukkueella on samanvärinen pelipaita, joutuu ohjelmassa viimeksi mainittu joukkue vaihtamaan pelipaidan. Maalivahdin paidan on selvästi erotuttava muista pelipaidoista (myös vastustajan joukkueen maalivahdin paidasta).