Ajankohtaista

10.6.2021

Stadi Cup 2021 suojelijan pääministeri Sanna Marinin tervehdys kaikille osallistujille

Stadi Cup rohkaisee tavoittelemaan unelmia

Euroopan suurinta tyttöjen ja naisten Stadi Cup -jalkapalloturnausta on pelattu perinteikkäästi jo vuodesta 1985 lähtien. Helsingin kentillä nähdään tänäkin vuonna lukuisa joukko joukkueita ja pelaajia liikkumisen ja yhdessäolon ilon merkeissä. Stadi Cupilla on tärkeä merkitys tyttöjen ja naisten jalkapallokulttuurin edistämisessä Suomessa.

Tyttöjen ja naisten jalkapallo on maailmanlaajuisesti voimakkaassa kasvussa. Suomessa on jo vuosia panostettu tuloksekkaasti tyttöjen jalkapallon kehittämiseen, muun muassa Suomen Palloliiton Prisessafutis-toiminnan avulla. Euroopan jalkapalloliitto UEFA puolestaan on lanseerannut tytöille suunnatun ohjelman, jossa opetetaan liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja Disneyn Frozen tarinoiden maailmassa. Suomesta mukaan on lähtenyt 48 suomalaista jalkapalloseuraa.

Stadi Cupin tavoitteena on luoda pelaajille ja muille kävijöille ikimuistoisia elämyksiä kannustavassa ja myönteisessä ilmapiirissä. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä lasten ja nuorten rohkaiseminen tavoittelemaan unelmiaan ovat turnauksen tärkeimpiä arvoja. Näitä arvoja voin pääministerinä ilolla tervehtiä ja tukea.

Stadi Cup perustettiin aikoinaan periaatteella, että tytöille tarjotaan poikien kanssa tasa-arvoinen mahdollisuus pelata isossa turnauksessa. On ansiokasta, että tasa-arvon rinnalle on nostettu myös yhdenvertaisuuden näkökulma. Yhdenvertaisuuden arvo konkretisoituu turnauksessa muun muassa erityisryhmien mukana ololla tapahtumassa.

Jalkapalloilu on erinomainen elämäntapa, joka parhaassa tapauksessa kantaa läpi koko ihmisen elämänkulun. Jalkapallo edellyttää paitsi taitoa, nopeutta ja ketteryyttä, myös pelaamista joukkueen jäsenenä yhdessä muiden kanssa. Ei riitä, että osaa itse, vaan on myös huomioitava ja kannustettava pelikavereita. Suomalainen naisten jalkapallo on jo vuosia ollut hyvä esimerkki siitä, kuinka joukkue voi menestyä, kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Esikuvat ovat nuorille palloilijoille tärkeitä, ja niitä onkin nyt runsaasti tarjolla, kun Suomen naisten ja miesten molemmat maajoukkueet pääsivät EM-kisoihin.

Toivotan kaikille pelaajille, valmentajille ja muille toimijoille onnistumisen elämyksiä ja ennen kaikkea liikunnan ja urheilun iloa! Kiitos järjestäjille ja vapaaehtoisille arvokkaasta työstä terveysturvallisen turnauksen mahdollistamiseksi.

Helsingissä, 31. toukokuuta 2021

Sanna Marin

pääministeri

Kuva: Jukka-Pekka Flander