Stadi Cup ry

Stadi Cup on kesäkuussa järjestettävä tyttöjen jalkapalloturnaus . Tapahtuma on maailman suurin tytöille ja naisille suunnattu jalkapalloturnaus. Ensimmäinen Stadi Cup järjestettiin 1985. Turnauksen järjestäjänä toimii Stadi Cup ry.

Vuoden 2023 turnaus pelataan 7. –11.6. Vuosi 2023 on yhdistyksen 38. toimintavuosi.

Stadi Cup on ainoita turnauksia, joka järjestetään yhdistyspohjalla, pääsääntöisesti vapaaehtoisten toimesta.

Historia

Stadi Cup on Helsingissä vuosittain kesäkuussa järjestettävä, suurin eurooppalainen tyttöjen ja naisten jalkapalloturnaus. Turnaukseen osallistui vuonna 2019 lähes 400 joukkuetta ja 7000 pelaajaa.

Stadi Cup perustettiin vuonna 1985 halusta luoda tytöille samat mahdollisuudet harrastaa ja pelata jalkapalloa kuin pojille. Stadi Cupin perustaminen oli tärkeä osa tyttöjen jalkapallon kehittämistä 80- luvulla. Palloliitossa toimi silloin erillinen naisvaliokunta, jonka tavoitteena oli kehittää naisten jalkapalloa ja tähän aikaa etenkin tyttöjen pelaamista. Haluttiin siis järjestää tytöille oma valtakunnallinen turnaus, jonka avulla pyrittiin kehittämään juuri tyttöjen kilpailutoimintaa. Stadi Cup oli siis merkittävässä roolissa siinä, että tytöille saatiin uusia sarjoja… Lue lisää

Tulokset vuosien varrelta

Kumppanit 2023