Ajankohtaista

9.6.2018

Stadi Cupissa nostetaan punainen kortti rasismille

Punainen kortti rasismille- hanke on Suomen monikulttuurisen liikuntaliiton (FIMU ry) vuonna 2003 perustama ja alulle laittama ja koordinoima hanke, jota toteutetaan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa.
Hankkeen tavoitteena on levittää rasismin- ja syrjinnänvastaista viestiä ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun hyödyntäen yhteistyötä eri seurojen, oppilaitosten, järjestöjen ja lajiliittojen kanssa. Punainen kortti rasismille -hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.
– Tänä vuonna hanke on mukana Stadi Cupissa isompana kuin koskaan.
Joukkueille on jaettu palkintoja ja ideana on, että he palkitsevat keskuudestaan hyvän joukkuepelaajan. Joukkuepelaaja voi olla hyvä kannustaja tai muuten vaan henkilö, joka luo hyvää fiilistä joukkueessa, kertoo Punainen kortti rasismille- hankkeen projektipäällikkö Ilari Äijälä.
Hanke on lähtöisin jalkapallon parista, mutta vähitellen se on levinnyt myös muihin lajeihin.
– Rasismia ei suvaita kentillä ja haluamme vähentää sitä. Kaikki ihmiset ovat saman arvoisia, kommentoi Äijälä.
Äijälä on ollut mukana hankkeessa kaksi ja puoli vuotta ja tämän aikana projekti on ollut useissa tapahtumissa mukana ja tavoittanut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Punainen kortti on kiertänyt useita jalkapallojoukkueiden pukukoppeja ja ajatuksena on ollut vahvistaa joukkuehenkeä.
Ilari Äijälän voi tavata lauantaina Käpylässä tapahtumatorilla.

Teksti: Eve Makkonen