Yhteystiedot

Stadi Cup ry c/o FC Kontu ry

Kontulankaari 15, 00940 Helsinki

Y-tunnus: 1462585-3

info@stadicup.fi

Laskutus: laskut@stadicup.fi

 

Toiminnanjohtaja 

Sami Löf

040 762 8381

sami.lof@stadicup.fi

 

Stadi Cup ry:n hallitus

Kaisa Mourujärvi, puheenjohtaja
kaisa.mourujarvi@stadicup.fi

Sanna Vainionpää, varapuheenjohtaja

Pirjo Mourujärvi
laskut@stadicup.fi

Sanna Vara

Leena Linnakallio

Mika Rajamäki

Veijo Vainionpää

Rekisteriseloste

Torstaina käynnistyy Euroopan suurin tyttöjen jalkapalloturnaus, kun Stadi Cup pyörähtää 33. kerran käyntiin Helsingin viheriöillä. Turnauksessa mittelöivät G7-G18 ikäluokat ja mukana on myös Ladies seniorijoukkue.

Turnausta on pelattu vuodesta 1985 asti ja turnauksen järjestää Stadi Cup Ry, jonka takana ovat helsinkiläisjoukkueet Helsingin Jalkapalloklubi, sekä FC Kontu. Pelikenttinä turnauksessa toimivat Kartanon, Kontulan, Käpylän, sekä Töölön alueen pallokentät.

–  Isot odotukset ovat turnaukselle. Saatiin myös osallistujaennätys, kun turnaukseen osallistuu 375 joukkuetta. Ihan mieletön juttu. Saadaan kova turnaus aikaiseksi, kertoo Stadi Cupin toiminnanjohtaja Minna Meriluoto.

Tulevaisuudessa turnauksella on tarkoitus kansainvälistyä, mutta tänä vuonna Stadi Cup pyrkii tarjoamaan kokonaisvaltaisen paketin.

–  Haluamme viedä tätä pitkää ja perinteistä turnausta eteenpäin. Tarjota pelaajille ja vanhemmille muutakin kuin pelkän jalkapallotapahtuman. Olemme panostaneet tapahtuma-alueeseen, jossa on paljon oheistoimintaa, jatkaa Meriluoto.

Käpylän liikuntapuistossa on myös tapahtumatori, joka palvelee pelaajia, sekä muuta turnausväkeä.

–  Meillä on tapahtumatori ja siinä on yhteistyökumppanin Telian piste, jossa on elämysrata. Sitten meiltä löytyy ruoka- ja korumyyjiä, hierojiakin on paikalla. Myös erilaiset yritykset tulevat esittelemään omaa toimintaansa. Lauantaina on luvassa Freestylen SM-kisat, eli hyvä setti on tulossa, kommentoi tapahtumatorin tuottaja Sami Löf

Turnauksen viestinnästä vastaavat tänä vuonna Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelijat, jotka työskentelevätkin turnauksessa koko viikonlopun.

–  On hienoa olla mukana näin suuressa turnauksessa ja välittää fiilistä viestinnän kautta. Uutena juttuna tänä vuonna on muun muassa pelien striimaus ja selostus. Lisäksi luvassa on livestudio, pelaajahaastatteluita ja muuta fiilistelyä sosiaalisen median välityksellä, kertoo urheilutoimittajaopiskelijoiden edustaja Eve Makkonen.

 

Seuraa meitä somessa:

Facebook: @Stadicup

Instagram: stadicup

Twitter: @stadicup

 

Teksti: Jonne Kerkkänen, Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija

 

 

 

Stadi Cup, maailman suurin tytöille ja naisille suunnattu jalkapalloturnaus 7.-11.6.2023

Vuoden 2022 Stadi Cupiin osallistui ennätykselliset 410 joukkuetta.
Nyt vuoden 2023 turnaukseen on ilmoittautunut 460 joukkuetta.

Stadi Cup on maailman suurin tytöille ja naisille suunnattu jalkapalloturnaus. Turnaus pelataan 7.-11.6.2023 Helsingissä Käpylän, Talin, Myllypuron ja Pirkkolan liikuntapuistoissa, sekä Töölön pallokentillä. Turnaus alkaa ke 7.6. Talin liikuntapuistossa. To 8.6. pelit jatkuvat kaikilla pelialueilla.

Ensimmäinen Stadi Cup järjestettiin vuonna 1985. Stadi Cup on Stadi Cup ry:n järjestämä turnaus ja vuosi 2023 on yhdistyksen 38. toimintavuosi. FC Kontu toimii seurana yhdistyksen takana.

Käpylässä on Stadi Cupin aikana tapahtumatori 8.–10.6., jossa ovat mukana Stadi Cupin viralliset yhteistyökumppanit.

Lauantaina 10.6. klo 15.45 järjestetään Stadi Cupin kulkue Töölössä. Kulkue lähtee Saharan kentältä ja kulkue kulkee Bolt Arenan kentälle, ennen Kansallisen liigan ottelua HJK-TPS. Kansallisen Liigan nykyinen yleisöennätys, 1833, on vuodelta 2020. Ennätys saattaa rikkoutua tulevana lauantaina, kun katsomoon suuntaa muiden kannattajien lisäksi suuri joukko Stadi Cupin osallistujia.

Turnauksen finaalit pelataan sunnuntaina 11.6. Töölön pallokentillä ja yhtenä pelinäyttämönä toimii Bolt Arena. Finaalipäivänä pelataan myös Palloliiton järjestämä erityisryhmien SM-osaturnaus.

“Turnauksen kasvu osoittaa, että jalkapallo on kasvava ja tärkeä laji, joka kiinnostaa yhä useampia ihmisiä. Kasvava osallistujamäärä osoittaa myös, että naisten jalkapalloon panostaminen kannattaa ja että se tarjoaa mahdollisuuksia sekä kilpailullisesti että harrastuksena. Tämä kehitys on erityisen tärkeää, koska se edistää sukupuolten tasa-arvoa urheilussa ja yhteiskunnassa yleisesti. Kaiken kaikkiaan jatkuvasti kasvava turnaus on rohkaiseva merkki naisten jalkapallon tulevaisuudesta ja sen asemasta urheilumaailmassa. On myös hienoa huomata, että Stadi Cup on monille pelaajille ja taustahenkilöille vuoden kohokohta ja tapahtuma, jota he odottavat innolla.” – Sami Löf, Stadi Cupin toiminnanjohtaja.

Lisätietoja:

Sami Löf,
toiminnanjohtaja
Stadi Cup
sami.lof@stadicup.fi
040 762 8381

 

Julkaisu vapaa.

Sulje [x]