Yhteystiedot

StadiCup ry/ co HJK ry

Y-tunnus: 1462585-3

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki

info@stadicup.fi

Laskutus: laskut@stadicup.fi

 

Toiminnanjohtaja

Minna Kauppinen (ent. Meriluoto)

0400444587

minna@stadicup.fi

 

Hallitus

Olli Venelampi puheenjohtaja

olli.venelampi@stadicup.fi

Sari Rajavaara

Timo Muurinen

Jari Turpeinen

Pirjo Mourujärvi
laskut@stadicup.fi

Mika Rajamäki

 

 

Rekisteriseloste

Torstaina käynnistyy Euroopan suurin tyttöjen jalkapalloturnaus, kun Stadi Cup pyörähtää 33. kerran käyntiin Helsingin viheriöillä. Turnauksessa mittelöivät G7-G18 ikäluokat ja mukana on myös Ladies seniorijoukkue.

Turnausta on pelattu vuodesta 1985 asti ja turnauksen järjestää Stadi Cup Ry, jonka takana ovat helsinkiläisjoukkueet Helsingin Jalkapalloklubi, sekä FC Kontu. Pelikenttinä turnauksessa toimivat Kartanon, Kontulan, Käpylän, sekä Töölön alueen pallokentät.

–  Isot odotukset ovat turnaukselle. Saatiin myös osallistujaennätys, kun turnaukseen osallistuu 375 joukkuetta. Ihan mieletön juttu. Saadaan kova turnaus aikaiseksi, kertoo Stadi Cupin toiminnanjohtaja Minna Meriluoto.

Tulevaisuudessa turnauksella on tarkoitus kansainvälistyä, mutta tänä vuonna Stadi Cup pyrkii tarjoamaan kokonaisvaltaisen paketin.

–  Haluamme viedä tätä pitkää ja perinteistä turnausta eteenpäin. Tarjota pelaajille ja vanhemmille muutakin kuin pelkän jalkapallotapahtuman. Olemme panostaneet tapahtuma-alueeseen, jossa on paljon oheistoimintaa, jatkaa Meriluoto.

Käpylän liikuntapuistossa on myös tapahtumatori, joka palvelee pelaajia, sekä muuta turnausväkeä.

–  Meillä on tapahtumatori ja siinä on yhteistyökumppanin Telian piste, jossa on elämysrata. Sitten meiltä löytyy ruoka- ja korumyyjiä, hierojiakin on paikalla. Myös erilaiset yritykset tulevat esittelemään omaa toimintaansa. Lauantaina on luvassa Freestylen SM-kisat, eli hyvä setti on tulossa, kommentoi tapahtumatorin tuottaja Sami Löf

Turnauksen viestinnästä vastaavat tänä vuonna Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelijat, jotka työskentelevätkin turnauksessa koko viikonlopun.

–  On hienoa olla mukana näin suuressa turnauksessa ja välittää fiilistä viestinnän kautta. Uutena juttuna tänä vuonna on muun muassa pelien striimaus ja selostus. Lisäksi luvassa on livestudio, pelaajahaastatteluita ja muuta fiilistelyä sosiaalisen median välityksellä, kertoo urheilutoimittajaopiskelijoiden edustaja Eve Makkonen.

 

Seuraa meitä somessa:

Facebook: @Stadicup

Instagram: stadicup

Twitter: @stadicup

 

Teksti: Jonne Kerkkänen, Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija

 

 

 

Stadi Cup on Helsingissä vuosittain kesäkuussa järjestettävä, suurin eurooppalainen tyttöjen ja naisten jalkapalloturnaus. Turnaukseen osallistui vuonna 2019 lähes 400 joukkuetta ja 7000 pelaajaa.

Stadi Cup perustettiin vuonna 1985 halusta luoda tytöille samat mahdollisuudet harrastaa ja pelata jalkapalloa kuin pojille. Stadi Cupin perustaminen oli tärkeä osa tyttöjen jalkapallon kehittämistä 80 – luvulla. Palloliitossa toimi silloin erillinen naisvaliokunta, jonka tavoitteena oli kehittää naisten jalkapalloa ja tähän aikaa etenkin tyttöjen pelaamista. Haluttiin siis järjestää tytöille oma valtakunnallinen turnaus, Stadi Cup, jonka avulla pyrittiin kehittämään juuri tyttöjen kilpailutoimintaa. Turnaus oli siis merkittävässä roolissa siinä, että tytöille saatiin uusia sarjoja. Euroopassa naisten jalkapallo nosti kovasti päätään, mutta Suomessa suurin osa tyttöjunioreista oli pelannut liiton ja piirin pelejä poikajoukkueissa.

Ensimmäiseen Stadi Cup turnaukseen osallistui reilut 70 joukkuetta. Stadi Cup kohtasi paljon haasteita alkuvuosina, eikä turnausta otettu juuri millään tavalla huomioon. Turnaus ohitettiin usein lausahduksella ”nehän ovat vain tyttöjä”. Suomalaisten asenteessa kuitenkin tapahtui vuosien saatossa muutosta ja viimeistään siinä vaiheessa, kun Suomen naisten jalkapallomaajoukkue pääsi ensimmäistä kertaa koko Suomen historiassa välieriin EM-kisoissa vuonna 2005. Tämän jälkeen alkoi naisten ja tyttöjen jalkapallon nousu, vaikka työtä on vieläkin paljon tehtävänä.

Stadi Cup on edelleen tärkeässä roolissa vahvistamassa tyttöjen jalkapallokulttuuria Suomessa. Tytöt nousevat neljän päivän ajaksi päärooliin Helsingissä ja saavat pelata tasokkaita pelejä parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Turnauksen järjestelyissä kiinnitetäänkin erityistä huomiota siihen, että sarjat palvelevat jokaista joukkuetta mahdollisimman hyvin ja pelaajat saavat kokea upeita elämyksiä jalkapallon parissa.

Nykyisin Stadi Cupissa pelataan 10 ikäluokassa, F7:sta aina sarjaan B18 saakka. Mukana on myös naisten harrastesarja (”Ladies”) sekä erityisjalkapallojoukkueiden oma turnaus. Vuonna 2019 Stadi Cupiin osallistui ennätykselliset 383 joukkuetta. Turnaukseen on osallistunut joukkueita myös ulkomailta, kuten Ruotsista, Virosta, Thaimaasta ja Yhdysvalloista.

Turnauksen järjestäjänä toimivan Stadi Cup Ry:n takaa löytyvät helsinkiläisseurat Helsingin Jalkapalloklubi ja FC Kontu. Stadi Cup on ainoita turnauksia, joka järjestetään yhdistyspohjalla, pääsääntöisesti vapaaehtoisten toimesta.

Vuonna 2020 Stadi Cup turnaus jouduttiin ensimmäisen kerran perumaan koronaepidemian vuoksi. Perumisen johdosta, Stadi Cup toteutti oman podcast-sarjan yhteistyössä RadioPlayn kanssa. Yhdeksän jaksoa on kuunneltavissa RadioPlayn kotisivuilla. Jokaisessa jaksossa on vieraana tunnettuja jalkapallon parissa toimivia henkilöitä kuten Pippa Laukka, Jussi Vatanen, Essi Sainio sekä Stadi Cupin toiminnanjohtaja Minna Meriluoto.

 

F8 FC Kontu-Valtti 8.6.2012. Kuva: Jussi Eskola

EBK 2015

EPS 2018

Sulje [x]